Kimboo


Kullanım Koşulları

Gizlilik Bildirimi


Kullanım Koşulları

    1. Amaç, Taraflar ve Tanımlar:

      Amaç:

      Hukuken bir elektronik sözleşme niteliğini taşıyan bu belgenin amacı, size Kimboo ile sunduğumuz hizmetin kullanım kurallarını belirlemektir. Kimboo mobil uygulaması veya internet tarayıcınız üzerinden Kimboo'daki profilinizini oluşturmadan önce bunları tümüyle okumanız gerekiyor. Çünkü Kimboo'daki oyuncu profilinizi oluşturmanız ve Kimboo'yu kullanmaya başlamanız için kuralları kabul ederek bu Sözleşmenin tarafı olmayı açıkça kabul ve benaz etmiş oluyorsunuz. Sözleşmenin tarafı olmayı kabul etmeden Kimboo'ya giriş yapmanıza izin verilememektir.   

      Taraflar ve Tanımlar:

      Bu Sözleşme’nin bir tarafı Kimboo uygulamasını kullanan kişi; “Kullanıcı” (“Siz”), diğer tarafı da Kimboo uygulamasının, marka ve logosunun, “gokimboo.com” alan adı ve web sitesinin sahibi olan “Data Birikim, Teknoloji ve Yatırım A.Ş.”dir; (“Kimboo”, “Biz”).

      “Data Birikim, Teknoloji ve Yatırım A.Ş.”, kendi tasarladığı Kimboo uygulaması ile kullanıcılarına sosyal yaşamın içinden 2 seçenekli cevapları olan sorular sorup, bunları oylatır. Böylece oyuncular verdikleri oylarla yaptıkları tercihleri, genel oyuncu kitlesinin oylarıyla karşılaştırma imkânı bulur. Aynı zamanda, oylama sonuçlarına göre, Kimboo tüm oyuncuların birbirleri arasında cevapları bazında "benzerlik/uyum oranları" hesaplar ve bunları taraflara göstererek onları eşleştirir. Bu eşleştirmelere bakarak, dileyen Kullanıcı’lar sanal ortamda birbirleriyle “Arkadaş” olabilir.

      Bu “oyunlaştırılmış sosyal keşif ortamı” ve arkasındaki “sistem”, Kimboo’nun sunduğu bir “hizmet” olup, sunduğu hizmet ve platformları genişletme ya da daraltma ve buna göre kullanım kurallarını değiştirme, lisans verme, şirket devri, yeni teknolojik tedbirler alma gibi Kimboo’nun “dijital oyun sahipliği”yle ilintili diğer hakları saklıdır. Böyle durumlarda bu Sözleşme de güncellenir. Bu yüzden bu sayfaya güncellendikçe ve belli aralıklarla okumanız önerilir.

    2. Uygulamadan Yararlanma Kuralları ve Kullanıcı Sorumlulukları:

      • Kimboo’yu kullanabilmek ve uygulamanın -iOS ve Android işletim sistemli ve web tabanlı (HTML) olarak- masaüstü, dizüstü bilgisayarlar ile mobil platformlarda sunduğu oyunlaştırılmış sosyal keşif ve arkadaşlık hizmetinden yararlanabilmek için, Kullanıcı’nın en az 18 veya 18’den daha büyük yaşta olması gerekmektedir.
      • Kullanıcı’nın Kimboo’ya kaydolup giriş yapabilmesi için aşağıdaki seçeneklerden birini kullanması gerekmektedir:
        • Facebook hesabı olması ve Facebook hesabını kullanması,
        • Google Gmail hesabı olması ve Gmail hesabını kullanması,
        • Apple hesabı olması ve Apple hesabını kullanması,
        • GSM (cep telefonu) numarasıyla Turkcell Hızlı Giriş (Hızlı Giriş) kullanması.
      • Kullanıcılar bu Sözleşmeyi ve onun parçası Gizlilik Bildirimi’mizi okumuş ve koşullarını açıkça kabul ettiğini beyan etmeden Kimboo’ya kayıt olamazlar. 
      • Kayıt olan herkes Kimboo Profil Oluşturma Formu’nu uygulama arayüzü üzerinden doldurarak oluşturur. Bu forma yazılan bilgilerin doğruluğunu kullanıcı peşinen taahhüt eder. 
      • Facebook, Gmail, Apple veya Turkcell Hızlı Giriş'e yanlış bilgiler vererek kaydolduysanız veya bu platformların kullanıcı koşullarına uymayan bir davranışınızdan dolayı hesabınıza ilgili şirket tarafından müdahale edilmişse, bu gibi hallerden doğabilecek maddi ve manevi herhangi bir zarardan Kimboo sorumlu olmadığı gibi, bu gerçek ortaya çıktığı takdirde Kimboo’da da oyun dışı bırakılırsınız ve uygulamayı kullanarak oyuna girişiniz engellenir.
      • Kimboo, Profil Oluşturma Formu üzerinden yüklediğiniz profil fotoğrafı (avatar) varolan mevzuata, genel ahlak ve görgü kurallarına uygun olması gerekir. Aksi halde Kimboo’nun bu gibi içerikleri kaldırabilir.
      • Kullanıcı, Kimboo hesabına girdikten sonra, profilini zenginleştirmek amacıyla, profil fotoğrafına ek olarak yeni fotoğraflar yükleyebilir. Bu fotoğraflar diğer oyunculara gösterilmektedir. Yüklenecek görsellein, varolan mevzuata, genel ahlak ve görgü kurallarına uygun olması gerekir. Aksi halde Kimboo’nun bu gibi içerikleri kaldırabilir ve/veya hesabınızı silerek sizi Kimboo oynamaktan men edebilir.
      • Kullanıcı, Kimboo hesabı oluştururken Profil Oluşturma Formu’na beyan ettiği e-posta adresini, dilerse sonradan değiştirebilir. Ancak, Profil Oluşturma Formu’na beyan edilen veya değiştirilen e-posta adresini kullanıcılar doğrulatmak zorundadır. Doğrulatma işlemi, kullanıcıya Kimboo tarafından e-posta ile linkini tıklamasıyla gerçekleştirilmektedir. Kimboo, e-postasını doğrulanmayan kullanıcıları oyundan çıkarabilir.
      • Kimboo, diğer kullanıcılarla arkadaş olunduğunda ve/veya gönderilen mesajlarda, veya kullanıcıların ortama ekleyebileceği kısa videolarda veya sorularda; objektif iyi niyet kurallarına, hakkaniyet ve hukuka aykırı tutum ve davranışlara girdiği veya ırkçı, cinsiyetçi, fanatik politik, ayrımcı, hakaretamiz, pornografik, nefret söylemi, istenmeyen ve ticari amaçlı reklam, spam gibi özellikler taşıyan içerikler gönderdiği ya da diğer kullanıcıların kişilik hakları ve mahremiyetini ihlal ettiği saptanan Kullanıcı’ların uygulamayı kullanmasını durdurabilir.
      • Kullanıcı, bildirim hakkı kazanmak için jeton (Karma) (Bkz. SSS) satın aldığında -kullandıkları işletim sistemine bağlı olarak farklı sistemler kullanılır- 3’üncü şahıslara ait ödeme sistemlerini kullanacağından, bu işlemlerin sağlıklı olmasını sağlamak, Kullanıcı’nın tamamen kendi sorumluluğundadır.
      • Kendisine “Karma” yollanan Kullanıcı’ya anında uygulama içinden bildirim yollanır. Bu bildirime ek olarak, kullanıcıya haftada bir kez, Kimboo’da kayıtlı e-posta adresine o hafta aldığı Karma'lar hakkında bilgi verilir. Bu e-posta, oyunun bir parçası olup, bu Sözleşme’yi ve Gizlilik Bildirimi’mizi kabul etmeniz, bu mesajın size e-posta yoluyla da gönderilmesine açıkça rıza vermiş olduğunuz anlamına gelir.
      • Kimboo oynayanlar, uygulamadaki arkadaşlarıyla uygulama içinden doğrudan mesajlaşmaya başlamayabilmesi için, güvenlik amacıyla GSM (cep telefonu) numarasını Turkcell Hızlı Doğrulama’yı (Hızlı Giriş) kullanarak doğrulatması zorunludur. Cep numarasını doğrulatanların Kimboo profili "Cep Numarası Onaylı" statüsü kazanır.
      • “Kullanıcı”ların Kimboo’ya ait ya da uygulamada karşılaşabileceği 3’üncü kişi ve taraflara ait fikri mülkiyet ürünleri üzerinde herhangi biçimde kopyalama, dönüştürme, değiştirme, tersine mühendislik, oyun kodlarını çözme, “hack”, ve hile program yazımına girişme gibi hak ihlâlleri, haksız rekabet olduğu kadar onların hukuki ve cezai sorumluluğunu da doğurur.
      • Kullanıcılar, Kimboo üzerinde, Türkiye Cumhuriyeti’nde yürürlükteki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na göre “eser” niteliği -yani sahibinin hususiyetini- taşıyan içerikler ürettikleri takdirde, bunların fikri mülkiyeti kendilerine aittir. Kullanıcıların kendi iradeleri ile Kimboo’da yayınlanmak üzere ekleyebilecekleri "kısa videolar", “sorular” ve oyunun sürdürülmesi ve çeşitlendirilmesi için ilerde geliştirilebilecek benzeri içerikler ise tümüyle Kimboo’nun tasarrufunda olup, bunlar üzerinde fikri mülkiyet hakkı ileri sürülemez. Facebook üzerindeki içeriklerinizin hukuki durumu ise bu maddenin tamamen dışında olup, bu konuda Facebook’un kendi “Kullanım Koşullar”ını gözden geçirmeniz ve ona verdiğiniz izinleri dikkatle ayarlamanız önerilir.
      • Kimboo uygulamasının kötü amaçlı saldırılardan uzak tutulması için ileri teknolojilerle güvenlik önlemleri alınmakla birlikte Kullanıcı da kendi cihazlarının ve yazılımlarının, Facebook, Gmail veya Apple şifresinin ve özel bilgilerinin oradaki güvenlik ve güncelliğini sağlamaktan sorumludur. (Bkz: Gizlilik Bildirimi)

    3. Google Asistan:
      • Kimboo, Google LLC’ye (“Google”) ait ses asistanı Google Asistan (“Asistan”) platformu üzerinde çalışan ve platforma özel geliştirilen bir kod yapısına sahip, ses asistanı destekli uygulama olarak da kullanılabilmektedir.

        Asistan üzerinden Kimboo’ya kayıt olan herkes, bu Sözleşmeyi ve onun parçası Gizlilik Bildirimi’mizi de okumuş ve koşullarını açıkça kabul ettiğini beyan etmiş demektir.

        Google Asistan platformu üzerinde Kimboo oynayabilmek için:

        • Kullanıcılar sahip oldukları Google Gmail hesaplarıyla Kimboo’ya kayıt olmak zorundadır. Google, kullanıcısının onayını alarak Kimboo’ya ilgili kullanıcının Gmail hesabına kayıtlı “ad”, “soyad” ve “e-posta” bilgileri ile, hesapta kullandığı “profil fotoğrafı”nı paylaşır. Bu bilgilere ek olarak, kullanıcı oyundaki profilini tamamlamak için Kimboo ile doğum tarihini ve cinsiyetini paylaşmak zorundadır. 
        • Şayet 18 yaşından küçükseniz veya  Asistan üzerinden yanlış bilgiler vererek kaydolduğunuz ortaya çıkarsa, bu durum uygulamadan yararlanmanızı engeller.
        • Asistan içinde Kimboo oynayan kullanıcıların profilleri, Asistan’dan bağımsız olarak çalışan, App Store veya Google Play Store’dan indirilen veya web tabanlı çalışan Kimboo uygulamasında yer almaz.
        • Dileyen kullanıcılar Asistan’daki profillerini Kimboo uygulamasına taşıyabilir. Bunu yapabilmek için Kimboo’nun Asistan içinde verdiği özel linki kullanarak App Store veya Google Play Store’dan Kimboo uygulamasını indirip kayıt olunması gerekmektedir. 
        • Kullanıcıların Asistan kullanabilmesi ve platform üzerinde Kimboo oynayabilmesi için Google ile oluşturduğu hukuki ilişki, işbu Sözleşmenin tamamen dışında olup, bu konuda kullanıcılar Google’ın kendi “Kullanım Koşulları”nı ve “Gizlilik Bildirimi”ne tabii olduklarını unutmamalıdır. Bu nedenle, Google’nın “Kullanım Koşulları”nı ve “Gizlilik Bildirimi”  gözden geçirmeniz ve ona verdiğiniz izinleri dikkatle ayarlamanızı öneririz.
        • Google’ın kullanıcı koşullarına uymayan bir davranışınızdan dolayı hesabınıza Google tarafından müdahale edilmişse, bu gibi hallerden doğabilecek maddi ve manevi herhangi bir zarardan Kimboo sorumlu olmadığı gibi, bu gerçek ortaya çıktığı takdirde Asistan platformu üzerindeki Kimboo’da da oyun dışı bırakılırsınız ve uygulamayı kullanarak oyuna girişiniz engellenir.

    4. Sorumluluk İstisnaları:

      • Türkiye ve dünya çapında verilen teknolojik altyapı hizmetlerinde ortaya çıkabilecek arıza, bakım ve kesintiler, şirket birleşmeleri veya devri, hukuken zorlayıcı neden sayılabilecek haller, adli ve idari müdahaleler, siber-saldırı ve benzeri beklenmedik nedenlerle, uygulamanın sunduğu hizmeti yerine getiremediği takdirde Kimboo, bu durumdan sorumlu tutulamaz.
      • Kimboo’nun, verdiği hizmetin kapsam, dil, nitelik ve özelliklerini değiştirme, diğer işletim sistemleri ve cihaz türlerini, internet gibi daha geniş dijital platformları da kapsayacak biçimde genişletme, kullanıcıların telefonları ile sunucular arasındaki gerçek zamanlı iletişimin kapsamını geliştirme, değiştirme, hizmeti ücretli hale getirme veya durdurma hakları saklı olup, bu gibi hallerde de bu Sözleşme güncellenir.
      • Kimboo, Kullanıcı’ların App Store ve Google Play Store gibi, uygulamayı indirdikleri ve onu sürdürmek için dilediklerinde puan satın aldıkları 3’üncü taraf platformlarında karşılaşabilecekleri zararlardan sorumlu değildir.
      • Kimboo’nun tanıtıldığı gokimboo.com sitesi üzerinde ya da Kullanıcıların uygulamayı kullanırken karşılaşabilecekleri diğer arayüzlerde, başka sitelerdeki yüklenebilir yazılım ya da indirilebilir dosyalara verilmiş bağlantılar bulunabilir. Erişim sağlanan bu gibi üçüncü kişi ve gruplara ait uygulama, web siteleri ya da içerikten kaynaklanan kayıp veya zarardan dolayı Kimboo sorumlu değildir.
      • Kimboo, uygulamanın kullanımından kaynaklanan hiçbir hukuk ve ceza davasının muhatabı veya tarafı değildir. Kullanıcıların veya üçüncü kişilerin fiillerinden doğabilecek her türlü zarar, ziyan, masraf ve diğer her türlü talepten, doğrudan veya dolaylı olarak sorumluluğu söz konusu edilemez.

    5. Fikri Mülkiyet Hakları: 

      Kimboo üzerinden sunulan oyun platformuna erişim için Kullanıcı’lardan herhangi bir ücret alınmamaktadır. Bu olgu, uygulamamızın ve web sitemizin içerik, teknolojik altyapı ve yazılımları üzerindeki fikri mülkiyet haklarının korunmadığı anlamına gelmez. “Kimboo” marka ve logosu ve alan adı dâhil, uygulama üzerindeki her türlü özgün tasarım, görüntü, ses, yazı içeren bilgi ve belge, kodlar ve algortima, ticari marka, veritabanı ve diğer her tür teknolojik ve yazılımla ilgili fikri mülkiyet ürünü, “Data Birikim, Teknoloji ve Yatırım A.Ş.”ne aittir ve Türkiye Cumhuriyeti kanunları, ilintili mevzuat ile ulusal ve tarafı olduğumuz uluslararası düzenlemelerle yerel ve küresel hukuki koruma altındadır.

    6. Uygulanacak Hukuk ve Tahkim Şartı: 

      Bu Kullanıcı Sözleşmesinin ve onun ayrılmaz parçası olan Gizlilik Bildirimi’nin uygulanmasına, yorumlanmasına veya bunlara dair ortaya çıkabilecek uyuşmazlıkların çözümünde, kanunlar ihtilafı kuralları hariç olmak üzere münhasıran, Türkiye Cumhuriyeti kanunları uygulanacaktır. Kimboo ve Kullanıcı arasında bu Kullanıcı Sözleşmesi ve/veya Gizlilik Bildirimi’nin uygulanmasından ötürü doğabilecek uyuşmazlıkların çözümünde, Taraflar, uyuşmazlığın öncelikle karşılıklı anlaşma yoluyla çözüme kavuşturulmasına çaba sarf edeceklerini; bu şekilde bir sonuca ulaşılamaması halinde uyuşmazlığın çözümünde İstanbul Mahkemelerinin yetkili olacağını kabul ve taahhüt ederler.

    7. Kişisel Bilgilerinizin Korunması ve Gizlilik Politikamız: 

      Oyuncularına mutlak bir gizlilik ortamı sunan Kimboo uygulamasını kullanımınız sırasında, sizden Facebook’a veya Hızlı Giriş ve Kimboo Profil Oluşturma Formu aracılığı ile kendi isteğinizle aktardığınız kişisel verileriniz ve uygulama içinde sizin tercihinize bağlı olarak Kimboo’ya bildirdiğiniz eğitim ve meslek bilgileriniz dışında kişisel bilgi toplamıyoruz. Bu konuda ayrıntılı bilgi için lütfen bu Sözleşme’nin bir parçasını oluşturan Gizlilik Bildirimi belgemizi de okuyunuz. Sunulan hizmetler ve kullanım kuralları ile ilgili olarak başkaca sorunuz olursa, lütfen bizimle iletişim kurunuz.

 

Data Birikim, Teknoloji ve Yatırım A.Ş.

İçerenköy Mahallesi Umut Sokak No: 10-12 Kat:16

AND Plaza Ataşehir - 34752

İstanbul / Türkiye

[email protected]

Kullanıcı Sözleşmesi – Versiyon 2.0 - 14 Kasım 2020

 


 

Gizlilik Bildirimi

    1. Bu Bildirim Hakkında: 

      Kullanıcı Sözleşmesi’nin bir parçası olan bu bildirim, Facebook, Gmail, Apple veya Turkcell Hızlı Giriş (Hızlı Giriş) kullanarak kaydolduğunuzda doldurmanız zorunlu olan Kimboo Profil Oluşturma Formu üzerinden “Kimboo”ya verdiğiniz kişisel bilgilerinizin neler olduğunu ve “Kimboo” uygulamasının sahibi ve yöneticisi Data Birikim, Teknoloji ve Yatırım A.Ş.’nin onları nasıl kullanıp sakladığı ve koruduğuna ilişkindir. Uygulamaya kayıt olup Kimboo'daki profilinizi yaratmadan önce Kullanıcı Sözleşme’sini ve onun parçası olan bu Gizlilik Bildirimi’ni okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi beyan ettiniz.

    2. Kişisel Bilgi ne demektir? 

      Türkiye’de kişisel verilerin korunmasını düzenleyen 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK); “Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi”yi kişisel veri olarak tanımlamıştır. Buna göre adınız, soyadınız, eğer adınız ve soyadınızı da taşıyorsa e-posta adresiniz, GSM (cep telefonu) numaranız, eğitiminiz, mesleğiniz gibi sizin kimliğinizin belirlenmesine elverişli veriler, kişisel bilgilerden sayılır. Data Birikim, Teknoloji ve Yatırım A.Ş. sadece 6698 sayılı KVKK değil, Anayasa’mızın ve yürürlükteki diğer mevzuatın ilgili hükümleri, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa Birliği Veri Koruma Direktifi ilkeleri ve kendi özdenetim ve etik ilkeleri uyarınca da kişisel bilgilerinizin özenle korunması için gerekli önlemleri almaktadır.

    3. Kimboo Hangi Kişisel Bilgilerinize Sahiptir? 

      Kimboo, iOS ve Android mobil cihazlar ile masaüstü, dizüstü bilgisayarlardaki tarayıcılar kullanılarak https://gokimboo.com üzerinde oynanacak şekilde tasarlanmıştır. Kimboo uygulamasını kullanmaya başladığınızda:
      • Kimboo Profil Oluşturma Formu kullanarak vermiş olduğunuz; “Ad ve Soyad”, “E-posta adresi”, “Cinsiyet”, “Profil fotoğrafı” (Avatar), “Doğum Tarihi”, “GSM (cep telefonu) numarası” bilgileri, otomatik olarak Kimboo sunucularına kaydedilir.
      • Kimboo Profil Oluşturma Formu kullanırken zorunlu olan bilgilerden eksik bıraktıklarınız varsa Kimboo’ya kaydınız tamamlanamaz.
      • Şayet 18 yaşından küçükseniz veya Kimboo Profil Oluşturma Formu üzerinden bazı yanlış bilgiler vererek kaydolduğunuz ortaya çıkarsa, bu durum da bu uygulamadan yararlanmanızı engeller.
      • Yukarıdaki bilgilere ek olarak “Meslek” ve “Eğitim durumu” bilgileri de istenmektedir. Bunları vermeniz zorunlu değildir.
      • Kendisine “Karma” yollanan Kullanıcı’ya anında uygulama içinden bildirim yollanır. Bu bildirime ek olarak, kullanıcıya haftada bir kez, Kimboo’da kayıtlı e-posta adresine son 7 günde aldığı Karma'lar hakkında bilgi verilir. Bu e-posta, oyunun bir parçası olup, bu Sözleşme’yi ve Gizlilik Bildirimi’mizi kabul etmeniz, bu mesajın size e-posta yoluyla da gönderilmesine açıkça rıza vermiş olduğunuz anlamına gelir.
      • Kimboo kullanıcısı olmak için yukarıda belirtilenlerin dışında herhangi bir bilgi, veri ya da izin gerekmemekte ve kaydedilmemektedir. Bununla birlikte Kimboo, uygulamayı daha yakından tanımanız amacıyla kurulan gokimboo.com web sitesi üzerinden "çerez" (cookie) göndermekte, Kimboo'yu mobil cihaz ile oynayanması halindeyse iOS işletim sistemli cihazlara ait IDFA (Identifier for Advertising) verisini, Android işletim sistemi kullanan cihazlara ait olan da AAID (Google Advertising ID) verisini kaydetmektedir. Unutmayınki "Çerez" (cookie) kabul edip etmeme konusunda İnternet tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek seçim yapmakta veya var olan çerezi tarayıcınızdan silmekte özgürsünüz. Aynı şekilde cihazına özel olan IDFA ve/veya AAID verinizi yenileyerek sıfırlayabilirsiniz.
      • Kimboo kullanıcı trafiğinin optimizasyonu ve dağıtımında, uygulamanın geliştirilmesi amacıyla Google Analytics, CloudFlare gibi üçüncü partilerin araçlarından yararlanabilir. 
      • Kimboo, kendi mobil cihazınızın işletim sistemine uygun olan uygulamayı cihaza indirmeniz için devrede olan -App Store (Apple Application Store) ve Google Play Store- üçüncü partilerle işbirliği yapmaktadır. Bu yüzden, onların yolladıkları Cookie’ler, IP numarası, IDFA ve/veya AAID gibi onların kaydettikleri kullanım bilgileri hakkında, bu kuruluşların sayfalarındaki gizlilik bildirimlerini de okumanızı tavsiye ederiz.

    4. Kişisel Bilgileriniz Nasıl Korunmaktadır? 

      Data Birikim, Teknoloji ve Yatırım A.Ş. kişisel verilere hukuka aykırı ve yetkisiz erişim, değiştirme-dönüştürme ya da tahribatı önlemek için gerekli ve en uygun ileri teknolojik güvenlik önlemlerini almaktadır.

      • Kimboo Profil Oluşturma Formu’na kendi isteğinizle verdiğiniz kişisel bilgileriniz, Kimboo’nun ileri teknolojilerle korunan sunucularına şifrelenerek kaydedilir. Onların hukuka aykırı olarak işlenmesi ve erişilmesini önlemek ve korumakla yükümlü “Veri Sorumlusu” yetkililerimiz dışında bilgilerinize başkalarının erişimi mümkün değildir ve onları kişisel profil sayfanızda sadece siz görebilirsiniz. Diğer oyunculara açık profilinize ise sadece “Ad”ınız yansıtılmakta, “Soyadı”nız gizli tutulmaktadır. Profilinizin parçası olarak beyan ettiğiniz doğrum tarihi dikkate alınarak yaşınız, burcunuz ve Kimboo'ya giriş yaptığınız konuma göre bulunduğunuz şehir diğer oyunculara gösterilmektedir. Oyun içinde arkadaş olsanız bile Kimboo'da kimlerle arkadaş olduğunuz, kimleri favorilediğiniz ve oyundaki diper aktiviteleriniz gibi bilgiler gizli tutulmaktadır. Bkz. SSS)
      • Kimboo'da oyuncuların birbilerini daha iyi tanımasına imkan vermek için ortak cevaplarını karşılaştırmalarına imkan vermektedir. Bu nedenle Kimboo sorularına verdiğiniz cevaplarınızı diğer oyuncular görebilir. Ne var ki isterseniz Ayarlar sayfasından cevaplarınızı gizleyerek diğer oyuncuların sizin cevaplarınızı ve uygulama içi aktivitelerinizi görmesi engelleyebilirsiniz. Bu durumda cevaplarınızı gizlenecek ancak siz de başka oyuncuların cevaplarını artık göremeyeceksiniz. (Bkz. SSS)
      • Kimboo'nun sosyal keşif özelliğini güçlendirmek için oyuncular birbirlerini uygulama içinde takip edebilmekte ve ana sayfalarında, takip ettikleri oyuncuların aktivitelerini görebilmektedir. Ana Sayfa'da yer alan aktiviteler şunlarla sınırlıdır:
        • Takip edilen oyuncunun verdiği cevaplar,
        • Takip edilen oyuncunun yüklediği kısa videolar (hikayeler),
        • Profilleri için yükledikleri resimler.
        • Kimboo'ya gönderip onaylanarak yayına alınan sooruları.
      • Dilerseniz bu aktivitelerinizin başkalarının Ana Sayfa'sında gösterilmesini engelleyebilirsiniz. Bunun için Ayarlar sayfasında cevaplarınızı gizlemeniz yeterli. Cevaplarınızı gizlediğinizde siz de diğer oyuncuların aktivitelerini kendi Ana Sayfa'nızda göremeyeceksiniz.
      • Kimboo uygulamasının özelliklerinden biri olan (Karma) puan satın almanız halinde ödemenizi yaparken, App Store ya da Google Play’in güvenli ödeme sistemleri ve güvenlik koşulları devreye girmektedir.

    5. Kişisel Bilgileriniz Nasıl Değerlendirilmektedir?

      • Kişisel Bilgilerin Niteliği: Günümüzde kişisel verilerin, türlü biçimlerde işlenerek bir ticari meta haline getirildiği, bazı hukuk düzenlerinde asla işlenemeyecek “hassas bilgiler”in belirtilip, bunları işlemenin kanunlarla suç kapsamına alındığı bilinmektedir. Türkiye’de, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu da kişilerin “ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleri” ile ilgili verileri ile “biyometrik ve genetik” verileri hassas bilgiden sayıp, bunları “özel nitelikli kişisel veri” olarak nitelemiştir. Data Birikim, Teknoloji ve Yatırım A.Ş. bu konuda da sorumluluğunun bilincinde olup kullanıcıların kişisel verilerini hukuka aykırı biçimde kaydedip işlememekte, paylaşmamakta, “özel nitelikli kişisel veri”leri asla istememekte, keza “profilleme" de yapmamaktadır.
      • Anonim Veriler: Buna karşılık, Kimboo uygulamasında kullanıcıların kimliğinden tamamen bağımsız olarak sorulmuş sorulara verilen cevaplar “anonim veri” olup, bunlar uygulamayı geliştirme ve araştırma amaçlı olarak değerlendirilmektedir. Matematiksel oranlar hesaplanarak yapılan bu çalışmalar, endüstri analizi, nüfus profili, pazarlama, istatistik, reklam ve diğer ticari amaçlarla sosyal veri istatistiklerine dönüşebilir ve yurt içinde ve dışında işbirliği yapılabilecek 3’üncü taraflarla ticari kullanım amacıyla paylaşılabilir.
      • Kişiye Özel Reklam - Pazarlama Amaçlı İzinli e-Postalar: Data Birikim, Teknoloji ve Yatırım A.Ş. sizlere daha iyi hizmet verebilmek için, tercihlerinizden yola çıkarak “size özel” ticari reklam yapabilir. Kimboo’ya giriş yaparak Kimboo’da kayıtlı e-posta adresinize ticari amaçlı bildirimler de gönderilmesini kabul etmiş olursunuz. Ancak bu e-posta mesajları almamak için Data Birikim, Teknoloji ve Yatırım A.Ş’ye geri bildirimde bulunabilirsiniz.
      • Turkcell ve İştirakleriyle İşbirliği: Data Birikim, Teknoloji ve Yatırım A.Ş., Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ("Turkcell") ve/veya Turkcell’in herhangi bir iştiraki şirket ile, kişisel verilerin korunması hakkında mevzuat ile elektronik haberleşme-ticaret mevzuatına uygun biçimde olacak şekilde veritabanlarını karşılıklı paylaşılabilir.

    6. Kişisel Bilgilerinizin Tutulma Süresi: 

      Kimboo’da saklanan bilgileriniz onun sunduğu hizmetten -yani oyundan- yararlanmayı istediğiniz sürece kayıtlarda tutulur. Kimboo’dan çıkmak isterseniz, uygulama içindeki “Ayarlar” sayfasından hesabınızı silebilirsiniz. Bu durumda kişisel verileriniz ileride herhangi bir hukuki ihtilaf doğması ihtimaline karşı Data Birikim, Teknoloji ve Yatırım A.Ş. sunucularında pasif olarak tutulmaktadır. Facebook, Gmail, Apple hesabını dondurmanız veya GSM numaranızı değiştirmeniz halinde veya Kimboo’ya verdiğiniz yetkileri Facebook, Gmail, Apple veya Hızlı Giriş içinde kaldırmanız halinde oyuna giriş yapamaz ve Kimboo hizmetlerinden faydalanamazsınız. Daha önceki tüm bilgileriniz sistemde pasif olarak sistemde tutulur. Bu hesaplarınızı tekrar aktif hale getirmeniz ve aynı hesabınızla Kimboo’ya tekrar kayıt olmanız durumunda oyuna bıraktığınız yerden devam edebilirsiniz. Ancak yeni bir profili ile kayıt yaparsanız, Kimboo da sizi yeni bir oyuncu olarak kabul eder.

    7. Sorumluluk Sınırlandırmaları: 

      Adli soruşturma ya da kovuşturma sırasında yetkili makamlardan yürürlükteki mevzuata uygun bir talep gelmesi durumunda elimizdeki kişisel bilgileri açıklamak zorundayız. Kimboo / Data Birikim, Teknoloji ve Yatırım A.Ş.;
      • gokimboo.com web sitesinden üçüncü kişi ve kurumların sitelerine verilmiş bağlantılardan erişilen sitelerdeki gizlilik politikalarından,
      • Ülke çapında verilen teknolojik altyapı hizmetlerinde ortaya çıkabilecek arıza, bakım ve kesintiler, şirket birleşmeleri veya devri, hukuken zorlayıcı neden sayılabilecek haller, adli ve idari müdahaleler, siber-saldırı gibi nedenlerle kişisel bilgilerin açığa çıkmasından doğacak zararlardan,
      • Uygulamaya Facebook/Gmail/Apple hesabınız üzerinden girdiğiniz için ilgili şirketlerin kendi gizlilik kurallarını değiştirmesi yüzünden ya da Kimboo'ya eriştiğiniz cihazlarınızın başkalarının eline geçmesi veya hukuka aykırı olarak (kimlik hırsızlığı, hacking vb.) bilgilerinize girilmesi durumunda sizin veya 3’üncü kişi ve partilerin kusurundan doğabilecek mahremiyet ihlâlleri ve olası zararlardan, sorumlu değildir.
      • Kişisel verilerinizin korunması konusu elbette ve yalnızca Kimboo’ya emanet değildir, kullanıcı olarak siz de dikkatli olmalı, uygulamayı kullanırken, diğer kullanıcılar ve uygulamalarla paylaştığınız bilgilerinize özen göstermelisiniz.

    8. Google Asistan: Google LLC’ye (“Google”) ait ses asistanı Google Asistan (“Asistan”) platformu üzerinde üzerinden Kimboo’ya kayıt olan herkes, bu Gizlilik Bildirimi’ni  ve onun parçası Kullanıcı Koşulları Sözleşme’sini da okumuş ve koşullarını açıkça kabul ettiğini beyan etmiş demektir. Bu Gizlilik Bildirimi’nde yer alan tüm maddeler, Asistan platformu üzerinde Kimboo’nun topladığı bilgiler için de geçerlidir.

    9. Gizlilik Bildirimi Değişiklikleri: Kullanıcı Sözleşmesi’nin bir parçası olan bu “Gizlilik Bildirimi”ni ihtiyaç duydukça ve hukuki düzenlemeler değiştikçe güncelleyebiliriz. Bu yüzden buraya belli aralıklarla göz atınız, herhangi bir soru ya da sorununuz olursa da lütfen bizimle iletişim kurunuz.


Data Birikim, Teknoloji ve Yatırım A.Ş.

İçerenköy Mahallesi Umut Sokak No: 10-12 Kat:16

AND Plaza Ataşehir - 34752

İstanbul / Türkiye

[email protected]

Gizlilik Bildirimi – Versiyon 2.0 – 14 Kasım 2020